Opțiuni de imprimare:

10 minute Mac’n cheese

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

Tuturor ni se întâmplă uneori să fim pe fugă, sau să îi fie prea foame copilului și să nu avem prea mult timp la dispoziție să pregătim masa, sau poate pur și simplu nu avem chef să petrecem prea mult timp în bucătărie.
Pastele ne salvează de multe ori. Sunt iubite de majoritatea copiilor, sunt foarte versatile și nu durează mult până ajung în farfurie. Mai ales dacă și sosul se face super repede.
Noi le-am servit până acum în diverse variante 👉simple, cu porumb sau mazăre fiartă, cu buchețele de broccoli fiert,  sau cu pastramă baby friendly ori resturi de friptură tăiată cubulețe.

 250 gr paste uscate
 30 gr unt
 1 mg lapte
 1-2 mâini de caș nesărat/mozzarella /emmentaler /cașcaval ras sau orice tip de brânză preferați
 piper (după gust)
 nucșoară (după gust)
 piper cayenne (opțional - după gust)
1

Fierbeți pastele conform timpului menționat pe ambalaj.

2

Între timp topiți untul într-o tigaie.

3

Adăugați făina și gătiți aproximativ 1 minut.

4

Încorporați laptele treptat, amestecând continuu cu un tel până ce nu mai sunt cocoloașe.

5

Asezonați cu piper, puțină nucșoară și piper cayenne (dacă folosiți) și mai fierbeți timp de 3-4 minute, până se îngroașă sosul.

6

Luați de pe foc, adăugați brânza rasă și amestecați bine.

7

Turnați sosul peste pastele fierte și scurse de apă, amestecați bine și serviți imediat.