Opțiuni de imprimare:

Aperitiv morcovi pascali

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total30 minute

De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză.

 200 gr aluat foietaj
 150 gr brânză rasă
 frunzele de la o legătură de ceapă verde
 50 gr unt
 1 tsp iaurt 10% grăsime sau smântână
 sare
 1 gălbenuș
 mărar
1

Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime.
Se obtin : 12 morcovi.

2

Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aproximativ 10 minute sau până se rumenesc. Se lasă la răcit.

3

Pentru umplutură, se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt, se frământă un pic cu o furculiţă, se adaugă untul, iaurtul (sau smântâna) şi un praf de sare şi se amestecă.

4

Se umple morcovii cu crema de brânză, se înfing câteva frunzuliţe de mărar mai mare, care seamănă cu frunzele de morcovi.

5

Se aşază pe un platou, alături de alte aperitive, eu am folosit la decor şi câteva roşioare decupate şi ridichi.