Opțiuni de imprimare:

Baclavale cu nuca

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

O reteta delicioasa!

 150 gr unt
 400 gr foi de placinta
 250 gr nuci
 150 gr zahar
 200 ml apa
 50 gr miere
 zeama de la o lamaie
1

Am pus intr-o craticioara untul la topit.

2

Impartim foia de placinta in trei parti.

3

Prima parte se ia foaie cu foaie si se unge cu unt (nu din belsug).

4

Maruntim nucile la blender si le impartim in doua.

5

Cand am terminat de uns prima parte, presaram nucile macinate.

6

Punem deasupra a doua parte de foi de placinta, cu care am procedat exact la fel: le ungem si apoi presaram nuca.

7

Ungem si a treia parte de foi de placinta pana la epuizarea foilor si le asezam peste celelalte.

8

La finalizarea procedurii de uns, bagam tava in frigider pentru 10 minute, astfel incat sa se intareasca untul si sa reusim sa taiem baclavaua.

9

Jumatate din tava am taiat-o in patratele, iar cealalta jumatate in triunghiuri (le puteti taia cum doriti dumneavoastra.).

10

Se da la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute (pana cand se rumenesc) la 180°C.

11

Cat sta tava cu baclavale in cuptor, punem pe foc intr-o craticioara zaharul, apa, mierea si sucul de la o lamaie si fierbem pentru 5 minute siropul.

12

Cand scoatem tava cu baclavale de la cuptor, adaugam peste ea imediat siropul si lasam sa se raceasca.