Opțiuni de imprimare:

Bagels

Randamente10 porțiiTimp de pregătire2 ore 30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total2 ore 50 minute

Merită încercați, crocanți și delicioși.

 500 gr faină
 250 ml apă caldă
 1 oz drojdie
 40 gr zahăr
 2 ulei de măsline
 8 gr sare
 susan, mac
1

Într-un bol încăpător amestecăm făina cu sarea, uleiul și adăugăm apa fierbinte.

2

În alt vas pregătim drojdia, o dizolvam cu zaharul, 2 linguri de faină și puțină apă, din cantitatea de ingrediente cântărite. Acoperim vasul și lăsăm la dospit pentru aproximativ 15 minute.

3

Adăugăm această compoziție în bolul cu făină și frământăm timp de 10-15 minute până aluatul este ferm și nu se lipește.

4

Când am terminat de frământat il lăsăm la crescut pentru 2h.

5

După ce și-a dublat volumul, il cântărim și îl împărțim in bucăți 90-100 g dând o formă rotundă fiecaruia. După formare le mai lăsăm la crescut 20-30 de minute.

6

Punem o oală cu apă fierbinte pe foc, intre timp secționăm mijlocul bucăților, și le punem în apă câte 30 de secunde pe fiecare parte.

7

Îi scoatem cu o paletă prin care se scurge apa, îi punem in tavă, presărăm semințele și îi băgăm în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 15-20 minute.

Informații nutriționale

Porții 10