Opțiuni de imprimare:

Banana bread by Mimmi

Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră

Puhava si aromata, langa un pahar de lapte sau cafea, rezulta un mic dejun delicios!

 4 banane mari
 2 zahar
 100 gr unt la temperatura camerei
 250 gr faina alba
 2 oua
 50 gr zahar
 70 gr fulgi ciocolata
 1 oz praf de copt
 1 tsp scortisoara
1

Pentru inceput, caramelizam cele 2 linguri de zahar, direct pe fundul tavii de chec.

Taiem doua banane felii si punem un strat peste zaharul caramelizat.

2

Mixam untul cu zaharul (daca doriti checul mai dulce, mai puteti adauga zahar) pana se spumeaza.

3

Adaugam ouale, doua banane mari pisate si un praf de sare si mixam pana se incorporeaza.

4

Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si 1 lingura (rasa) de scortisoara, mixam pana se incorporeaza totul.
* Daca rezulta o compozitie prea groasa, adaugam 1-2 linguri de lapte.

5

La sfarsit incorporam si fulgii de ciocolata, de data aceasta cu o lingura.

Turnam aluatul in tava de chec (peste caramel) si dam la cuptor, la foc mic cca 35 de minute, pana este inchegat checul iar deasupra s-a rumenit frumos .