Opțiuni de imprimare:

Banana Bread cu Ciocolata

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Cu un gust intens de ciocolata, la care se adauga aroma speciala a bananelor, acest desert poate acompania perfect o cana de lapte cald sau o ceasca de cafea in orice moment al zilei.

 125 gr faina
 60 gr cacao
 150 gr zahar brun
 110 gr unt
 2 oua
 3 banane coapte
 120 gr ciocolata neagra
 10 gr praf de copt
 5 gr sare
 5 gr vanilie
1

Intr-un bol cu dimensiune medie se amesteca faina, cacaoa, sarea si praful de copt.

2

Cu ajutorul unei furculite, se paseaza bananele intr-un alt bol pana se obtine un piure.

3

Intr-un bol mare se pune untul taiat cuburi (care a stat in prealabil la temperatura camerei) si se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand capata o consistenta cremoasa.

4

Apoi se adauga ouale, iar dupa ce acestea sunt incorporate in amestec, se adauga vanilia si piureul de banane.

5

Avand mixerul la viteza mica, se incorporeaza amestecul din faina, cacao, sare si praf de copt. In final se adauga ciocolata maruntita.

6

Intregul amestec se toarna intr-o tava de pandispan (23 x 13 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 50 de minute, la 180 C. Dupa ce trec cele 50 de minute, scoateti tava din cuptor si introduceti o scobitoare in mijlocul compozitiei. Daca aceasta iese curata, inseamna ca desertul este copt.

7

Dupa ce desertul este scos din cuptor, se lasa la racit aproximativ 10 minute, iar apoi poate fi taiat si servit.