Opțiuni de imprimare:

Banana bread vegană

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 5 minute

Știu că ați așteptat cu sufletul la gură această rețetă pe care v-am lăudat-o, așa că am făcut tot posibilul să finalizez detaliile.
Ce trebuie să faceți voi acum?
Să o testați și să reveniți neapărat cu feedback, să nu vină laudele doar din partea noastră.
Lăsând gluma la o parte, această banana bread este de departe cea mai reușită variantă din punctul nostru de vedere.
Este pufoasă, aerată, foarte puțin umedă, deși conține banane, este fără zahăr adăugat, fără lactate, fără ouă și chiar fără gluten.
În cazul unei intoleranțe la gluten, aveți grijă să optați pentru o variantă de fulgi fără gluten.

 200 gr Fulgi de ovăz
 5 gr Praf de copt
 1 tsp Bicarbonat de sodiu
 4 picături Zeamă de lămâie
 1 tsp Extract de vanilie
 375 gr Piure de banane
 75 ml Ulei de cocos
Extra
 Nuci pecan
 Unt de cocos (pentru glazura)
1

Am pasat bine bananele cu furculița, apoi am adăugat ingredientele umede.
Dacă vreți să nu simțiți lipsa zahărului, folosiți banane bine coapte.

2

După omogenizare am adăugat treptat făina de ovăz amestecată în prealabil cu praful de copt.
Pentru a obține făina de ovăz am măcinat fin fulgii de ovăz cu ajutorul unei râșnițe pentru cafea.
Dacă optați și pentru nucile pecan, adăugați-le la final (mărunțite cu cuțitul sau râșnite) și integrați-le ușor în compoziție.

3

Compoziția se toarnă în tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace la foc potrivit (circa 170° C), circa 25 minute.
Durata de coacere depinde și de dimensiunea tăvii folosite.
Eu coc compoziția și în tavă de chec, dar și în tavă cu forme de mini prăjituri dreptunghiulare, după cum puteți observa în fotografii și coacerea durează doar 20 de minute în cazul formelor mini.
Urmăriți ca suprafața să devină aurie.