Opțiuni de imprimare:

Biscuiți cu aromă de Crăciun

Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total50 minute

Rețetă tradițională islandeză pentru Crăciun, pe care am testat-o cu familia mea anul trecut și au fost, de departe, considerați cei mai buni biscuiți mâncați până atunci. E o rețetă care amintește de copilărie, îți aduce sentimentul de sărbătoare în suflet și stomac și te bucură de la prima îmbucătură.

 200 gr fulgi de ovăz
 100 gr fulgi de cocos
 100 gr zahăr
 3 cacao
 2 extract de vanilie
 200 gr unt
 1 praf de sare
Opțional
 1 ou
1

Mixați toate ingredientele într-un bol până obțineți un aluat solid, care poate fi feliat cu cuțitul. Obs. Untul este de preferat să fie topit în prealabil.

2

Acoperiți bolul cu o farfurie și lăsați aluatul la răcit în frigider pentru 30 de minute.

3

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

4

Folosiți o lingură normală sau una de înghețată pentru a forma biluțe de aluat.

5

Plasați biluțele de aluat pe tava de copt, tapetată cu hârtie de copt, și aplatizați-le folosind o furculiță.

6

Decorați biscuiții cu fulgi de cocos sau nucă mărunțită, înainte de a introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.

7

Dacă alegeți să folosiți oul, bateți-l într-un bol separat și ungeți biscuiții cu oul bătut înainte de a introduce tava la cuptor.