Opțiuni de imprimare:

Biscuiți cu leuștean și cheddar

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total25 minute

După ce m-am ales cu un buchet imens de leuștean parfumat, mi-am dat seama că e un ingredient mult prea puțin valorificat. În afară de ciorba de fasole și alte ciorbe, nu prea știam alte rețete în care se folosește leuștean, așa că am făcut o porție de biscuiți delicioși cu cheddar și leuștean

 210 gr făină
 1 pliculeț praf de copt
 3 tbsp leuștean tocat
 un praf de sare
 165 gr unt
 150 gr cheddar
1

Scoate untul din frigider să ajungă la temperatura camerei și să devină cremos, iar apoi amestecă-l cu cheddarul ras mărunt.

2

Adaugă făina (poți folosi și făină albă - eu am folosit făină de ovăz), praful de copt, sarea și leușteanul tocat mărunt și amestecă bine, până rezultă un aluat moale și uniform.

3

Golește aluatul în folie alimentară și rulează-l ca pe un salam sau în formă pătrată, în funcție de cum vrei biscuiții, rotunzi sau pătrați. Pune apoi aluatul la frigider să se întărească și să se poată tăia ușor.

4

Preîncălzește cuptorul la 170°C, iar apoi taie aluatul felii de aproximativ 5 mm grosime și pune-le într-o tavă, cu hârtie de copt. Dă biscuiții la cuptor pentru 12-15 minute și apoi lasă-i să se răcească și bucură-te de arome. Poftă bună!