Opțiuni de imprimare:

Biscuiți moi cu quinoa și afine

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total45 minute

Eu am folosit fulgi de cocos dar ar fi mers mai bine niște nuci, doar că nu mai aveam măcinate și nici timp nu mai aveam fiindcă trebuia să servim cina.
Sunt fără gluten, fără ou și fără lactate, așadar pot fi savurați și de #celiaci ,de cei cu #aplv sau #alergieou.
Dacă îi doriți mai dulci, pentru voi sau pentru copiii mai mari, puteți adăuga 1-2 lingurițe de miere.

 50 gr Quinoa (160g fiartă)
 100 gr piure de banană
 3 nuci măcinate sau fulgi de cocos
 ½ tsp scorțișoară ceylon (opțional)
 1 mg afine
1

Spălați bine quinoa, apoi fierbeți cu 3 părți de apă și puțină zeamă de lămâie, aproximativ 15 minute, până se absoarbe toată apa.

2

După ce se răcește adăugați banana pasată cu furculița, puțină scorțișoară ceylon și nucile.

3

La final încorporați afinele. Dacă aveți afine de cultură vă recomand să le tăiați în 2 sau în 4, in funcție de mărime.

4

Puneți câte o lingură de compoziție pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și formați biscuiții cu ajutorul unei linguri sau furculițe.

5

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180˚C cu ventilație și coaceți timp de 20 minute.

6

Când sunt gata lăsați-i să se răcorească puțin în tavă, altfel se vor rupe dacă încercați să îi dezlipiți cât sunt fierbinți.