Opțiuni de imprimare:

Biscuiti vegani

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

Probabil biscuiții sunt nelipsiți în casa noastră, întrucât îi putem folosi la micul dejun sau când avem pofta de o gustare. Biscuiții din comerț pot fi atrăgători și delicioși, însă ascund în spatele lor multe lucruri nesănătoase. Din dorința de a mânca sănătos, s-a născut aceasta rețetă de biscuiți vegani, fără multe calorii , care ne pot oferi energia de care avem. PS: Sunt și ușori de făcut !

 100 gr faina de orez
 50 gr faina de migdale
 50 gr faina de hrisca
 1 banana
 200 ml lapte vegetal (eu am folosit lapte de soia)
 5 gr praf de copt
 50 gr stafide
 50 gr fulgi de ovaz
 sirop de agave
1

Stafidele se pun la hidratat in apa calduta pentru aproximativ 10 minute.

2

Faina de orez, faina de hrisca, faina de migdale si praful de copt se pun intr-un bol si se amesteca bine.

3

Adaugam si fulgii de ovaz si omogenizam ingredientele.

4

Banana se piseaza si se face piure. Peste banana adaugam laptele vegetal si omogenizam bine.

5

Laptele si piureul de banana se adauga peste ingredientele uscate si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Se adaua si stafidele hidratate si se amesteca.

6

Adaugam si siropul de agave. Compozitia este pregatita!

7

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt formam biscuitii (eu am folosit o lingura de inghetata). Biscuitii se baga la cuptorul preincalzit la 180-190˚C pentru aproximativ 45 minute.

8

Biscuitii sunt numai buni de mancat! Poti fi serviti si alaturi de o bautura calda! Pofta buna!