Opțiuni de imprimare:

Blueberry scones

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Una dintre retetele mele preferate cand vine vorba de un mic dejun rapid si diferit

Blueberry scones,un desert ce merge cu o ceasca de ceai langa

 300 gr Faina
 80 gr Unt
 ½ tsp Bicarbonat sodiu
 ½ tsp Praf de copt
 1 ceașcă Afine congelate
 1 Ou
 120 ml Lapte
 1 tbsp Zahar pudra
1

Se incorporeaza untul in faina cu ajutorul degetelor pana se obtine o consistenta nisipoasa.

2

Se adauga praful de copt, bicarbonatul, zaharul si se amesteca usor.

3

Se adauga afinele congelate si se amesaca in compozitia uscata.

4

Laptele si oul se amesteca separat apoi se adauga peste ingredientele uscate. Se framanta usor compozitia pana se incorporeaza ingredientele, pana nu mai ramane faina uscata.

5

Se pune aluatul pe o hartie de copt, se aplatizeaza usor cu mainile pana obtinem un cerc de aprox 1,5 cm grosime.

6

Se taie cercul pe jumatate, apoi inca o data si inca o data ca sa obtinem triunghiuri.

7

Despartim usor triunghiurile si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min sau pana cand devin aurii deasupra.

8

Se pot servi la cafea, cu gem sau frisca, sau ambele. Sunt delicioase.