Opțiuni de imprimare:

Bolognese vegane cu conopida

Randamente1 porțieTimp total1 oră 20 minute

Paste Bolognese cu conopida. Aceasta varianta vegana inlocuieste perfect carnea tocata cu conopida si este ideala pentru masa de pranz sau cina.

 1 conopida medie (proaspata)
 2 cepe albe medii
 3 catei usturoi
 1 legatura patrunjel proaspat
 2 pasta de tomate
 boia de ardei
 sare
 piper
 cimbru
 busuioc
 250 gr paste pene (sau orice fel de paste se prefera)
 ulei vegetal
1

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Varianta mea:
Dupa ce clocoteste apa, se adauga un praf de sare cu o língua de ulei, apoi se pun pastele in apa clocotita si se lasa sa fiarba la foc mediu.

Sosul Bolognese
2

Se caleste ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei, impreuna cu un praf de sare pana devine aurie.

3

Se adauga 1 lingura boia de ardei si se amesteca in timp ce mentinem vasul la foc mediu.

4

Adaugam si usturoiul impreuna cu condimentele (busuioc, cimbru, pieper)

5

Se adauga conopida maruntita (conopida se spala si se rupe fiecare buchetel in parte, dupa care se baga in blender sau food procesor pt. a o marunti).

6

Adaugam si pasta de tomate impreuna cu 100 ml de apa si lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand.

7

Adaugam apa daca este nevoie pana cand conopida este gatita.

Pasul final
8

Dupa ce s-a fiert conopida, adugam pastele peste sosul obtinut si mai lasam pe foc inca 5 minute.

9

Dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul proaspat, tocat marunt, peste pastele Bolognese.