Opțiuni de imprimare:

Borș cu lobodă și dovlecel

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Un alt mod de a omagia vara cu tot ce-ți poate oferi ea mai bun și proaspăt este această ciorbă de vară, cu lobodă și dovlecel, dreasă cu ou și acrită cu borș, un preparat plin de vitamine (vit C și K) și minerale (fier, calciu).

Un bors plin de vitamine si bogat in gusturi

 3 tbsp ulei
 3 cepe
 sare
 1 morcov
 1 rădăcină mică de țelină
 1 rădăcină de păstârnac
 1 rădăcină de pătrunjel
 4 legături lobodă roșie
 1 dovlecel
 100 ml suc de roșii
 2 tsp apă
 400 ml borș
 1 ou
 Pătrunjel proaspăt
 Mărar proaspăt
 Leuștean proaspăt
1

Cureți și speli legumele.
În oala pentru ciorbă, călești ceapa câteva minute, în puțin ulei încins. Adaugi sare, după gust, morcovul și albitura (pătrunjel, păstârnac, țelină) date pe răzătoarea mică și amesteci bine.

2

Speli loboda și o tai fâșii scurte, o adaugi în oală și amesteci. Adaugi și sucul de roșii.

3

Completezi apoi cu aprox 2 l apă, adaugi și dovlecelul și lași să fiarbă aprox 40 de minute. Când legumele sunt fierte, adaugi borș, după gust, amesteci și deguști.

4

Separat, spargi oul într-un bol și iei din ciorbă cu polonicul, turnând peste ou și amestecând bine.
Torni apoi acest amestec înapoi în ciorbă. Bătându-l separat, eviți coagularea oului.

5

Mai lași să fiarbă cam 3 minute, iei focul și adaugi verdețurile de sezon, tocate mărunt.
Servești cu usturoi verde.

Poftă Bună!