Opțiuni de imprimare:

Branzoaice

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

Branzoiace rumene si parfumate , pudrate cu zahar din belsug.

Aluat
 250 gr Faina
 120 ml Lapte
 12 gr Drojdie uscata
 2 Galbenusuri
 40 gr Zahar
 40 gr Unt cu 82 % grasime
 1 Praf de sare
 1 Coaja rasa de la o lamaie
 1 tsp Esenta de vanilie
Umplutura
 200 gr Branza de vaci grasa
 75 gr Zahar
 1 Coaja rasa de la o lamaie
 1 Praf de sare
 1 tsp Esenta de vanilie
 1 tbsp Gris/Pesmet
 2 Galbenusuri
Finisare
 1 Galbenus amestecat cu 3 linguri de lapte
 Zahar pudra
Preparare branzoaice
1

Drojdia se amesteca cu cei 40 de ml de lapte caldut ,untul si vanilia pana se omogenizeaza bine apoi se adauga si galbenusurile si sarea.

2

Separat faina se cerne si se amesteca cu coaja rasa de la o lamaie , apoi amestecul lichid de mai sus se toarna peste faina si se framanta bine cu mana pana devine neted, cam ca si un aluat de cozonac.

3

Se acopera apoi cu folie si se lasa la dospit cam o ora , timp in care isi va dubla volumul.

Umplutura
4

Cat timp aluatul creste , amestecam branza de vaci cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia, sarea , 2 galbenusuri,gris/pesmet.

5

Se omogenizeza bine si apoi se lasa deoparte.

Impaturire branzoaice
6

Dupa ce aluatul a crescut, se rastoarna pe blatul de lucru presarat cu faina si se intinde cu palmele cam 20*40 cm si se taie in 8 patrate pe cat posibil egale.

7

In mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura de umplutura si se pliaza colturile catre mijloc, apoi se asaza intr-o tava in care am pus hartie de copt , dar cu spatiu intre ele pentru ca vor creste mult.

8

Se acopera branzoaicele cu un prosop curat si se mai lasa jumatate de ora la dospit. Intre timp se porneste aragazul la 190 grade .

9

Se ung branzoaicele cu amestecul de ou si 3 linuri de lapte si se introduc in cuptor 20 de minute la 190 de rade.

10

Apoi se scot si se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar.