Opțiuni de imprimare:

Brioșe Autumn Sun

Randamente1 porțieTimp de pregătire3 oreTimp de preparare15 minuteTimp total3 ore 15 minute

Brioșele acestea sunt ca soarele de toamnă: jucăuș, vesel. E ca atunci când, după o zi de muncă, ești obosit, dar bucuros și recunoscător pentru lucrurile pe care le-ai realizat peste zi și-atunci parcă ai vrea să guști din roadele toamnei… Cu blat pufos și umed cu morcovi, umplutură de pere infuzate în sirop de vin cu vanilie, frișcă în culoarea soarelui de toamnă și smochine răscoapte și dulci, ce ți-ai mai putea dori de la niște brioșe? Poate doar încă o brioșă!

Briose gustoase

Pentru brioșe:
 4 ouă
 5 ml îndulcitor
 sare
 50 ml ulei
 30 gr morcov
 110 gr făină
 7 gr praf de copt
Pentru umplutură:
 400 ml apă
 4 tbsp vin alb demisec
 ½ tsp pudră de vanilie Bourbon
 6 pere bine coapte
Pentru decor:
 200 ml frișcă lichidă
 2 smochine răscoapte
 Frunze de mentă
 5 picături colorant alimentar gel galben
Brioșele:
1

Preîncălzești cuptorul.
Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, morcovul ras, uleiul, omogenizând după fiecare adăugare. Adaugi ½ din făină, amestecând cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată, adaugi praful de copt și restul de făină, omogenizând.

2

Folosește o lingură pentru înghețată (e de mare ajutor) ca să torni compoziția în tăvi pentru brioșe pregătite cu hârtiuțe de copt.
Eu folosesc o tavă de 28,5 cu 19,5 cm. Am două astfel de tăvi care încap una lângă alta în cuptor.

3

Coci brioșele 15 minute, la foc mediu, la cuptorul cu gaz (aprox 180°C la cuptorul electric) sau până trec testul scobitorii. Lași la răcit, abia apoi le îndepărtezi hârtiuțele.

Pentru umplutură:
4

Pui la fiert apa cu vinul și vanilia. Când dă în clocot, dai de pe foc, pui perele spălate și tăiate cubulețe la infuzat o jumătate de oră, cu vasul acoperit. Dacă perele sunt bine coapte, nu mai e nevoie să pui zahăr, în plus vor fi foarte aromate și gustoase de la vin!

Montare:
5

Scoți perele din sirop (le poți curăța de coajă sau nu, cum vrei). Treci repede toate brioșele prin siropul rămas, având grijă să nu le înmoi prea tare.

6

Scobești brioșele de miez, le umpli cu pere, le pui căpăcelele la loc.

Decor:
7

Bați frișca lichidă până capătă consistență. Umpli un poș cu frișcă (dar mai întâi pui câteva picături de colorant alimentar gel galben, pe interiorul poșului) și ornezi brioșele. Eu am folosit un dui mare cu baza de 24 mm, cu formă vârtej la vârf, pentru a obține acele falduri frumoase.

8

Decorezi cu smochine spălate și tăiate felii și frunze de mentă.
Poftă Bună!