Opțiuni de imprimare:

Briose cu afine by Julienne

Randamente12 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Reteta aceasta este foarte simpla, super rapida si puteti folosi fie afine proaspete, fie congelate.

 195 gr faina
 150 gr zahar brun
 ½ tsp sare
 2 praf de copt
 80 ml ulei
 1 ou mare
 100 ml lapte
 esenta de vanilie
 200 gr afine
1

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

2

Se amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea intr-un bol mare.

3

Intr-o cana se adauga oul, uleiul, laptele si vanilia si se amesteca.

4

Se adauga lichidele la solide si se amesteca putin, iar apoi adaugam afinele.

5

Se pune amestecul in formele de briose, umpland aproximativ 3/4 din forma, iar deasupra se presara putin zahar brun, pentru o textura crocanta.

6

Se pun pentru 15-20 de minute la cuptor pana cand sunt caramelizate deasupra. Se poate face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca sunt coapte.

Informații nutriționale

Mărime porție bucati

Porții 0