Opțiuni de imprimare:

Brioșe cu afine și fulgi de migdale

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Îți plac prăjiturile cu fructe de pădure ? Încearcă această rețetă de brioșe cu afine și fulgi de migdale !

 250 gr afine
 125 gr nuci
 300 gr făină
 100 gr zahăr
 praf de copt
 un ou
 190 ml suc de portocale
 125 ml ulei
 coajă de portocale
Pentru servit
 100 gr zahăr pudră
 100 gr migdale feliate
1

Se amestecă ingredientele seci adică făina, zahărul, praful de copt și se lasă deoparte.

2

Oul se amestecă cu sucul de portocale, uleiul și coaja de portocală rasă.

3

Se unesc cele două amestecuri, se încorporează bine ingredientele seci cu acelea lichide și apoi se pun afinele și nucile.

4

Se toarnă în formele de brioșe și se coc 20 de minute.
Se servesc presărate cu zahăr pudră, fulgi de migdale și fructe. Se pot orna cu mentă.

Sfaturi
5

Afinele trebuie să fie scurse de apă atunci când se adaugă în aluat. Pentru ca afinele să fie bine repartizate în toate brioșele, acestea se trec prin făină înainte.