Opțiuni de imprimare:

Briose cu dovleac

Randamente1 porțieTimp total1 oră

Perfecte in sezonul rece alaturi de o ciocolata calda.

Extrem de pufoase ,perfecte pentru perioada de toamna

 190 gr faina
 100 gr zahar brun
 100 gr zahar alb
 280 gr piure de dovleac placintar
 60 ml lapte
 120 ml ulei
 2 oua
 1 tsp praf de copt
 1 tsp esenta de vanilie
 1 tsp mix de condimente pentru dovleac ( amestecam o linguriță de : cuișoare, ghimbir uscat, nucșoară și 2 lingurițe de scorțișoară)
 1 vârf sare
 20 gr seminte de dovleac(optional)
1

Intr-un bol mare amestecăm ouale cu uleiul, laptele,esența de vanilie și cele 2 tipuri de zahar.

2

Dupa ce s-a combinat totul adăugăm și piureul de dovleac* și amestecăm în continuare.

3

Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt ,sarea și condimentele.

4

Turnam compoziția uscata făcută anterior peste cea umeda și amestecăm pana se combina totul.

5

Turnam câte un polonic în formele de briose (cam 80%din volum), punem seminte de dovleac deasupra(optional) si dam la cuptor pentru aprox 20 min la foc mediu.

6

Dupa expirarea timpului le scoatem, le lasam la răcit și sunt gata de mâncat!

7

*Pentru piureul de dovleac am dat prin blender jumatate de dovleac fără coaja , copt în cuptor aprox 1 h