Opțiuni de imprimare:

Brioșe cu măr și scorțișoară

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Pufoase, ușor de pregătit și iubite de copii, brioșele cu măr și scorțișoară sunt desertul perfect în așteptarea Crăciunului.

 125 gr Unt (la temperatura camerei)
 150 gr Zahăr
 270 gr Făină
 2 Ouă
 150 ml Lapte
 2 Mere mari
 1 ½ Zahăr vanilat
 2 Praf de copt
Glazură
 ½ tsp Scorțișoară
 1 tbsp Zahăr
1

Se încinge cuptorul la 200˚C. Se unge forma de brioșe cu ulei sau se pregătesc formele individuale de brioșe.

2

Se amestecă zahărul și untul.

3

Se adaugă câte un ou pe rând și se amestecă cu un mixer.

4

Se adaugă zahărul vanilat și praful de copt, amestecând până se obține un aluat cu consistență lichidă.

5

Se adaugă laptele și făina (cernută) și se amestecă până la omogenizare.

6

Se curăță merele și se taie cubulețe.

7

Se adaugă merele în compoziția lichidă și, cu ajutorul unei linguri, se distribuie uniform aluatul în forma/formele de brioșe.

8

Se coc 20 de minute în cuptorul încins până devin aurii.

9

Se lasă să se răcească și se pot servi cu sos de vanilie și/sau înghețată.