Opțiuni de imprimare:

Briose cu mere, banane si morcov

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Imi plac briosele foarte mult pentru ca sunt simplu de facut si in plus se pot face in tot felul de combinatii: cu fructe in aluat sau ca decor, cu ciocolata, cu morcovi cu tot felul de creme. Cateva ingrediente speciale si un topping dragut fac din orice briosa o prajiturica vedeta.

Astazi am optat pentru varianta cea mai potrivita pentru copii si anume cu banane, mar si morcov.

 50 gr unt de cacao
 1 banana
 100 gr morcov ras
 250 gr piure de mar
 120 ml lapte vegetal
 2 oua
 200 gr faina integrala
 ½ sare
 1 oz praf de copt
 1 tsp ghimbir pudra
1

Am pus untul intr-o cratita la topit si l-am lasat sa se raceasca. Apoi am curatat merele de coaja si le-am taiat cubulete, le-am pus în blender cu banana si cu laptele si le-am mixat pana am obtinut un piure fin.

Morcovii i-am curatat, i-am spalat si i-am dat pe razatoarea mica. Intr-un bol am amestecat ingredientele uscate: faina, scortisoara, ghimbirul si praful de copt.

In alt bol am batut cele 2 oua cu sarea pana si-au dublat volumul. Peste oua am adaugat untul topit si piureul de fructe. Peste aceasta compozite lichida am adaugat amestecul de ingrediente uscate.

Am impartit compozitia în formele pentru mini briose iar deasupra am pus fructe. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade Celsius si le-am lăsat la copt timp de 25 de minute sau mai mult.
Aceste briose rapide sunt mega delicioase fie ca le mananci la micul dejun fie ca gustare la serviciu.

Informații nutriționale

Porții 1