Opțiuni de imprimare:

Briose cu mere și morcovi

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Briosele au textură densă, sunt parfumate și dacă folosiți mere roșii, coapte, nici nu au nevoie de îndulcitor. Pot fi servite atât ca gustare cât și la micul dejun fiind consistente și sățioase.

 170 gr mere date pe razătoare (2 mere micuțe)
 70 gr morcov dat pe razătoare (1 morcov)
 2 oua
 30 gr unt
 100 ml lapte
 1 tsp praf de copt
 1 varf de linguriță de scorțișoară Ceylon
 1 vârf de linguriță de ghimbir macinat
 150 gr făină
1

Batem ouale spuma, adăugăm untul topit și racit, laptele, apoi mixăm până omogenizam toate ingredientele.

2

Adăugăm marul, morcovul, ghimbirul și scorțișoara și le încorporăm și pe ele.

3

La final adăugăm făina și praful de copt.

4

Punem compoziția în forme și le coacem timp de 25 de minute la 180˚C (până trec testul scobitorii).