Opțiuni de imprimare:

Broccoli pane (fără ou) la cuptor

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

În caz că nu știați, puteți face broccoli sau conopidă pane și în varianta sănătoasă-  la cuptor, chiar și fără ou - pentru cei cu alergie la ou, vegani sau cei ce țin post.
👉 Dacă doriți o crustă nu prea crocantă puteți folosi făină de grâu în loc de pesmet.

 1 buchet mare de broccoli proaspăt
 11 rase de făină
 14 apă
 boia de ardei dulce
 piper
 ierburi de Provence
 mărar uscat
 2 Mâini de mix de semințe (râșnite)
 2 mâini de pesmet
 piper cayenne (opțional - după gust)
1

Desfaceți broccoli în buchețele, apoi spălați-le și lăsați-le la scurs.

2

Preîncălziți cuptorul la 200˚C căldură sus-jos fără ventilație.

3

Pregătiți 2 boluri. În primul amestecați semințele râșnite cu pesmetul și asezonați cu puțin piper și piper cayenne (dacă folosiți).

4

În al doilea amestecați făina cu ierburi de Provence, boia de ardei dulce, mărar uscat, piper și piper cayenne, apoi încorporați ușor apa, până ce obțineți o compoziție omogenă, fără cocoloașe.

5

Pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline extravirgin.

6

Treceți buchețelele de broccoli prin cele 2 boluri, întâi prin amestecul de făină, apoi prin pesmetul cu semințe.

7

Așezați buchețelele în tavă, apoi ungeți-le deasupra cu puțin ulei.

8

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 25 minute.