Opțiuni de imprimare:

Brownie

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

A spus cineva BROWNIE? 🍫😱
Daca ar fi sa aleg prajitura preferata cu ciocolata, clar as merge pe un brownie, fudgy asa cum imi place mie, adica o las la cuptor doar pana ce se formeaza o crusta la baza si la suprafata, iar miezul ramane inca moale, gumos si plin de ciocolata. 🍒Si daca tot suntem in plin sezon, eu am pus si niste cirese, dar cel mai bine merge cu niste visine alcoolizate 🍒🍫

 200 gr ciocolata neagra
 110 gr unt
 100 gr zahar alb
 100 gr zahar brun
 3 oua
 80 gr faina secara
 1 praf de sare
 1 tsp esenta vanilie
1

Preincalzim cuptorul la 180˚C si pregatim o tava de 20x20 cm pe care o ungem cu putin unt si pune o hartie de copt.

2

Topim ciocolata impreuna cu untul la bain-marie, sau in cuptorul cu microunde (dar aveti grija sa nu se arda, folositi reprize de cate 10-15 sec, amestecati si repetati acelasi proces pana ciocolata si untul se topesc).

3

Intr-un bol batem cu un tel ouale cu zaharul alb si brun, praful de sare, esenta de vanilie, pana se formeaza o crema.

4

Adaugam ciocolata si untul topite si racite si amestecam bine cu telul.

5

Cernem faina si o incorporam cu ajutorul unei spatule.

6

Turnam compozitia in tava pregatita, adaugam cirese/visine alcoolizate/alte fructe, sau nimic. 😁

7

Dam prajitura in cuptorul preincalzit la 180˚C pentru 30 minute.

8

Cand prajitura este inchegata deasupra, dar miezul a ramas inca umed, o scoatem din cuptor, o lasam 10-15 minute sa se raceasca, apoi o portionam si o servim calda cu o cupa de inghetata sau rece. 🍨