Opțiuni de imprimare:

Brownies cu unt de arahide

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Îmi plac foarte mult aceste prăjiturele. Au multă ciocolată şi pot fi combinate cu fructe, nuci, alune sau orice altceva ne e pe plac. De data asta am adăugat unt de arahide cu bucăţele crocante. Combinaţia dulce-sărată e delicioasă!

 200 gr unt
 200 gr ciocolata neagra
 100 gr ciocolata cu lapte
 250 gr zahar
 6 oua
 120 gr faina
 3 unt de arahide cremos sau crocant
 1 fiola esenta de vanilie
1

Se pun la bain-marie ciocolata şi untul. Se lasă să se topească complet.
Ouăle se mixează cu zahărul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă.
Peste compoziţia de ouă se toarnă ciocolata topită cu untul şi se mixează în continuare la viteză mică. Se adaugă făina cernută şi se omogenizează bine compoziţia.

2

Se toarnă totul în tava tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra, din loc în loc, se pun cu linguriţa grămăjoare de unt de arahide.
Se dă tava la cuptor la foc potrivit(170-180 grade C), până face crustă deasupra (25 – 30 de minute). În interior trebuie să rămână uşor umedă.
Se porţionează când s-a răcit complet.
Poftă bună!