Opțiuni de imprimare:

Bruschetti cu mozzarella, roșii cherry și busuioc

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total25 minute

Pentru o cină frugală am ales să pregătesc bruschetti cu mozzarella, roșii, ulei de măsline, busuioc, ouă și șuncă. Le puteți pregăti cu ce vă place. Sunt gata repede și sunt tare bune!

 1 baghetă
 1 fir usturoi verde
 ulei de măsline
 sare
 Busuioc uscat
 frunze de salată
 125 gr brânză Mozzarella (bulgăraș)
 12 roșii cherry
 4 ouă
 4 șuncă crud uscată / pastramă / jambon
 busuioc proaspăt
1

Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic.

2

Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de măsline, pe ambele fețe și se frig la Panini Maker / Sandwich Maker ori se dau la cuptor până se rumenesc. Apoi se presară pe ele sare și busuioc uscat.

3

Se frig ușor și feliile de jambon sau șuncă, ce aveți, 1-2 minute la Panini Maker, se vor usca puțin. Le puteți mânca crude, dacă vă plac, eu am preferat să le gătesc.

4

Între timp, se pun ouăle la fiert (pentru 10 minute), după care se scot cu un clește (pentru paste) din apă, se țin sub jet de apă rece și se decojesc. Se taie felii.

5

După aceea, se taie roșioarele în patru, iar bulgărele de mozzarella se scurge bine de zer și se taie cuburi.

6

Montare : se decorează fiecare felie de pâine cu salată, roșii, mozzarella, ouă, șuncă și cu busuioc proaspăt.