Opțiuni de imprimare:

Budinca cu dovlecel, spanac și porumb

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total55 minute

Poate fi servită de întreaga familie la masa de prânz sau la cină.

 1 dovlecel sau zucchini de mărime medie
 10 cubulețe de spanac congelat
 120 gr porumb
 100 gr cascaval
 3 gr ouă
 2 căței de usturoi
 2 tbsp smântână
 100 ml lapte
 1 tbsp făină
 busuioc, oregano
1

Punem ouăle într-un bol, adăugăm smântâna și mixăm. Adăugăm laptele, făină și le încorporăm și pe ele.

2

Tocăm dovlecelul cubulețe și îl înăbușim alături de usturoiul zdrobit, aproximativ 15 minute,  până se înmoaie puțin.

3

Peste ouăle bătute adăugăm spanacul decongelat și tocat mărunt, porumbul, cașcavalul dat prin razătoare și dovlecelul. La final punem busuiocul și oregano.

4

Punem compoziția într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și băgăm tava în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute.
* Puteți înlocui cașcavalul cu brânză proaspătă sau cu ricotta pentru prichindeii sub un an.
* Puteți folosi un iaurt grecesc în loc de smântână.