Opțiuni de imprimare:

Budincă de negrese

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

O rețetă la îndemână pentru atunci când ne rămâne prăjitură în plus. Se poate face cu orice blat, nu doar de negrese.

 6 Ouă (la temperatura camerei)
 40 gr zahăr brun
 2 extract de vanilie
 300 ml lapte
 142 ml smântână
 ½ tsp sare
 115 gr ciocolată cu lapte tocată
 1 tavă de negrese (rețeta în videoclipul de mai jos)
1

Se taie negresele în cubulețe mici.

2

Într-un bol mare, se adaugă toate ingredientele, înafară de negrese și ciocolată.

3

Peste compoziție, se adaugă cubulețele de negrese și ciocolata și se apasă ușor cu o lingură/paletă pentru a fi bine acoperite de compoziție.
se lasă deoparte pentru cel puțin 30 de minute.

4

După ce au trecut cele 30 de minute, compoziția se adaugă într-o tavă de 20x20 cm unsă cu unt și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 35-40 de minute.

Nu vă faceți griji dacă încă pare moale în mijloc, asa trebuie să fie.

Informații nutriționale

Porții 1