Opțiuni de imprimare:

Budinca de cozonac cu zmeura

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

Este un desert delicios făcut cu cozonacul ce de obicei în urma sărbătorilor rămâne în casa.

 750 gr cozonac
 200 ml smântână pentru gatit
 400 ml lapte
 2 oua
 1 tbsp esenta vanilie
 250 gr zmeura
 1 tbsp nuca de cocos (opțional)
1

Se rupe cozonacul in bucatele și se așează uniform pe fundul unei tavi cu margini inalte.

2

Într un bol de aproximativ 500 ml se bat energic cele 2 oua pana se fac spuma.

3

Se adaugă smântâna, laptele și esenta de vanilie pe rand peste ouăle bătute spuma.

4

Se toarnă toată compoziția peste cozonac în tava, dacă nu se umezește suficient cozonacul mai adăugat 50-75 ml lapte.

5

Se adaugă zmeura apoi se presară fulgi de cocos.

6

Se pune la cuptor pentru aproximativ 45 minute la 180˚C.