Opțiuni de imprimare:

Budinca de gris

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Budinca de gris este o minunatie de desert! Este foarte simpla, cu ingrediente la indemana si se topeste in gura. Merita incercata si dupa va asigur ca o sa o repetati!

 4 oua
 90 gr gris
 70 gr zahar
 1 tsp ulei de cocos
 700 ml lapte de migdale
 2 tbsp miere
 esenta de vanilie
1

Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam si galbenusurile.

2

Incorporam grisul treptat cu ajutorul unei spatule.

3

Am uns tava folosita (cea din poza) cu ulei de cocos si am transferat compozitia in ea. O coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 25 minute.

4

Inainte sa scoatem tava din cuptor pregatim siropul.

5

Incalzim laptele si adaugam mierea si esenta de vanilie.

6

Cand scoatem tava din cuptor turnam siropul fierbinte peste budinca si o lasam putin la racit.

7

O putem servi si cu dulceata. Este minunata.