Opțiuni de imprimare:

Budinca de linte roșie cu spanac

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Sunt satioase, pot fi luate la pachet când mergem la o plimbare sau in parc cu cei mici.

 60 gr linte rosie
 120 gr spanac congelat
 1 ou
 2 căței de usturoi
 1 morcov micuț
 3 fire de ceapă verde
 ¼ ardei gras roșu
 piper
 ceapa granulata
1

Se spală și se pune lintea la fiert pentru 15 - 20 minute. Dupa acest timp se scurge de apă, se lasă la răcit și se mixează puțin cu blenderul sau cu robotul de bucătărie.

2

Se dă prin razătoare morcovul și usturoiul. Ardeiul și ceapa se toacă mărunt. Spanacul se opărește pentru câteva minute, se scurge foarte bine de apă și se toacă mărunt.

3

Se amestecă într-un bol toate ingredientele, până obținem o compoziție omogenă.

4

Se pune compoziția în forme și se bagă în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Au ieșit 6 mini-budinci. Am oprit 2 portii și restul a mers la congelator. 😊

5

Pentru cei cu alergie la ou, puteți folosi 1 lingură de chia hidratata 10 minute în 5 linguri de apă sau 1 lingură de semințe de in măcinate hidratate în 3 linguri de apă.