Opțiuni de imprimare:

Black rice pudding with coconut milk | Budinca de orez negru cu lapte de cocos

Randamente2 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total55 minute

Ohhhh, Bali, ce dor imi este de tine, dar mai ales de mancarea delicioasa, de care m-am bucurat in fiecare zi. Uitanadu-ma printre pozele facute in vacanta, am gasit si acest desert minunat, dar satios, care mi-a bucurat papilele gustative.

Este foarte satisfacator, cand cu putin efort si putine ingrediente, reusim sa avem un rezultat savuros, cremos si chiar exotic, pentru gastronomia romaneasca. Mai exact, poate fi o varianta vegetariana, pentru orezul cu lapte, pe care il savuram in copilarie.

Baza pudding :
 100 gr orez negru sau rosu
 10 gr scortisoara pudra
 200 gr lapte de cocos
Crema de cocos :
 400 gr lapte cocos
 50 gr sirop de cocos
 1 esenta de vanilie
Topping :
 3 tbsp inghetata de fistic sau vanilie
 10 gr cacao
 1 fir de menta
Baza pudding :
1

Trebuie sa fie orez negru sau rosu, deoarece are un gust mai lemnos, de nuci, cu o textura usor cremoasa si pastreaza si din exotismul desertului.

2

Fierbem cantitatea de orez, iar in apa in care fierbem, adaugam si laptele de cocos, astfel sa preia din aroma cremei si sa devina si mai cremos.

3

Dupa fierbere se adauga putina scortisoara, pentru a intensifica aroma orezului.

Crema de cocos :
4

Cand se apropie momentul de finalizare a fierberii orezului necesar, pregatim si crema de cocos, care va avea consistenta unui sos.

5

Incalzim laptele de cocos si adaugam siropul de cocos (de obicei se gaseste la plafar, o varianta mai sanatoasa a zaharului alb procesat), esenta de vanilie si amestecam la foc mic, pana are consistenta unei creme fluide.

Asamblare :
6

Baza si crema de cocos trebuie sa fie calde, pentru a se impreuna aromele. Asezam la baza unui bol, orezul cremos (nu trebuie sa se mai vada bobul intreg), apoi peste adaugam crema de cocos, care va sta deasupra orezului. Deasupra celor doua etaje calde, adaugam 2-3 scoops de inghetata rece de vanilie sau fistic si ornam cu cacao pudra si cateva fire de menta.

7

Asezam la baza unui bol, orezul cremos (nu trebuie sa se mai vada bobul intreg), apoi peste adaugam crema de cocos, care va sta deasupra orezului. Deasupra celor doua etaje calde, adaugam 2 -3 scoops de inghetata rece de vanilie sau fistic si ornam cu cacao pudra si cateva fire de menta.

8

Intotdeauna m-a fascinat, din punct de vedere al unei gurmande adevarate, combinatia de rece-cald, iar acest desert cremos, plin de arome asiatice, este exemplul perfect pentru a ne bucura de finalul unei zile.

Informații nutriționale

Mărime porție 300 g

Porții 0