Opțiuni de imprimare:

Burgeri vegani

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Reteta de burgeri sanatosi

 250 gr fasole rosie
 100 gr ciuperci champignon
 1 ceapa medie
 3 catei usturoi
 1 legatura patrunjel
 5 faina
 2 pasta de tomate
 boia iute si dulce
 sare
 piper
1

Fasolea rosie din conserva se spala sub jet de apa pana nu mai lasa spuma. Ciupercile, ceapa, usturoiul si patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier.

2

Se adauga legumele in blender, impreuna cu pasta de tomate si faina. Se adauga condiemente dupa gust (sare, piper, boia, oregano, chilli, rozmarin). Se mixeaza pana se formeaza o pasta modelabila. In functie de tipul de conserva, consistenta poate fi mai lichida (se mai adauga faina) sau mai solida (se mai adauga apa pana se poate modela).

3

Se coc pe o hartie de copt in cuptorul preincalzit (treapta medie la cuptoarele cu gaz) sau se prajesc intr-o tigaie antiaderenta unsa cu o picatura de ulei. Se intorc pe cealalta parte la jumatatea timpului.

Se servesc cu frunze de salata, castraveti murati, ceapa, cascaval, ketchup, guacamole.