Opțiuni de imprimare:

Byrek- Plăcintă tradițională albaneză

Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 35 minute

Plăcintă de casă, cu carne, tradițională albaneză care aduce un gust special de la bucataria mediteraniană.

Pentru conținut
 2 ulei de măsline
 1 ceapă
 2 ardei rosii
 2 rosii
 450 gr carne tocată (eu am folosit amestec vită-porc)
 boia iute
 piper negru
Pentru blat
 450 gr fâină de grâu albă
 3 sare
 3 ulei de măsline
 1 mg apă
 50 ml unt
Pregătirea conținutului :
1

Într-o oală se pune uleiul de măsline la foc mediu-mare. Se adăugă ceapa taiata fin, si se caleste pana prinde un pic de culoare. Punem carnea tocată si amestecam. Taiem rosiile si ardeii in bucati mici si le adaugam peste carne. Putem sa punem si sos de rosii sau un pic de apa, sare, piper negru, boia iute dupa gust. Lasam la foc pana carnea este gata.

Pregătirea blatului :
2

Într-un bol amestecăm faina, sarea, uleiul de masline si apa calduta. Framantam aluatul pana obtinem o consistenta elastica moale, care nu se lipeste la degete. Lasam 10 minute acoperita.

3

Impartim aluatul in 6 bucati egale si le dam o forma sferica.
Primele trei bucati le intindem cu facaletul egal intr-o forma rotunda de diametru de 15 cm. Le ungem cu un pic de unt, le punem una deasupra celeilalte si facem foietajul de jos.
Procedam la fel pentru foietajul de sus.

Asamblarea :
4

Incalzim cuptorul la 180˚C . Stropim o tava medie cu ulei si punem primul foietaj. Marginile le lipim de marginile tavii. Adaugam continutul. Punem al doilea foietaj deasupra. Lipim si rulam marginile impreuna ca sa nu iasa continutul. Putem sa stropim optional cu unt deasupra . Introducem la cuptor si lasam in jur de 45 de minute. Dupa ce este gata, se lasa 10 minute acoperit.