Opțiuni de imprimare:

Cantuccini cu merișoare

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute

Acești biscuiți italienești se coc de două ori, de aceea sunt destul de tari și crocanți.
În mod tradițional, se servesc cu vino santo dulce sau cu cafea espresso, în care pot fi înmuiați.

Pentru 1 tavă ( 20 de bucăți ) :
 50 gr migdale descojite
 1 ou mare
 80 gr zahăr
 1 praf de sare
 150 gr făină, în plus pentru prelucrat
 ½ tsp praf de copt
 1 tsp praf de scorțișoară
 50 gr merișoare uscate
1

Se încinge cuptorul la 180˚C ( 160˚C sau treapta 2-3). Se pun migdalele în tavă și se rumenesc în cuptor 10 minute. Se scot din tavă și se lasă la răcit. Se tapetează tava cu hârtie pentru copt. Se bate oul cu zahărul și sarea până devine alb și spumos.

2

Se cerne făina, praful de copt și praful de scorțișoară peste crema de ou și se înglobează cu ajutorul unui tel, cu atenție, astfel încât crema să rămână spumoasă. În final se adaugă la aluat migdale prăjite și fructele uscate.

3

Aluatul lipicios se așază sub formă de sul în tavă și se mai rulează cu mâinile bine umezite, pentru a obține un rulou de 25X6 cm. Acesta se coace 20-25 de minute în cuptorul încins, până capătă o culoare rumenă. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit aproximativ 5 minute.

4

Cu ajutorul unui cuțit zimțat se taie ruloul oblic, în 20 de felii. Acestea se așază la loc în tavă și se țin la cuptor alte 10-15 minute, până se rumenesc. Se răcesc pe un grătar de bucătărie. Cantuccini se pot păstra timp de 2 săptămâni într-o cutie de tablă bine închisă.