Opțiuni de imprimare:

Caprese & Anchois Pizza

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

O optiune de cina rapida si sofisticata.

Blat :
 250 gr faina de pizza (550)
 150 ml apa calduta
 3 gr sare
 5 gr drojdie uscata
 1 tbsp ulei de masline extravirgin
Topping :
 56 achois in ulei
 150 gr mozzarella Fresca
 100 gr feta de capra
 100 gr rosii cherry
 100 gr masline fara samburi
 70 gr sos de rosii cu busuioc
1

Se adauga toate ingredietele intr-un bol si se amesteca pana la incorporarea completa a fainii (nu se framanta). Aluatul obtinut se intinde pe o hartie de copt cu mainile unse cu ulei de masline, lasand o zona mai groasa de 1.5cm la marginea aluatului.

2

Se intinde sosul pana la marginea groasa si se acopera cu mozzarella. Se continua cu feta de capra, rosiile feliate, maslinele si anchois.

3

Se incinge cuptorul la 220°C, apoi se scade temperatura la 200°C (cu ventilatie) si se baga pizza in cuptor pentru maximum 12 minute (pana se topeste mozzarella si marginea aluatului devine aurie si pufoasa).

4

Se scoate si se lasa trei minute la racit inainte de a se servi.