Opțiuni de imprimare:

Caracatița la tigaie cu cartofi natur

Randamente2 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Am gustat pentru prima data caracatița intr-un concediu in Lisabona, iar acest preparat îmi aduce mereu aminte de concediu. Așadar in zile precum acestea in care stam cuminți in casa, am ales sa călătorim prin intermediul gusturilor, iar caracatița asta este un “bilet” dus-întors spre Portugalia :)

 400 gr caracatița
 4 căței usturoi
 1 ceapa
 200 gr roșii cherry
 1 lb legătura pătrunjel verde
 3 foi de dafin
 250 ml vin alb
 1 tsp sare
 1 vârf de piper
 3 ulei de masline
 5 cartofi
1

Fierbem caracatița. Caracatița am găsit-o prefiarta la Kaufland însă am mai fiert-o pentru 7 minute intr-un litru de apa,100 ml vin, sare, piper și cele 3 foi de dafin.

2

In paralel am călit ceapa intr-o lingura de ulei de masline pana când a devenit translucida.

3

In alta tigaie de mărime medie am călit cei 4 căței de usturoi tăiați mărunt intr-o lingura de ulei de masline. Apoi am adăugat peste usturoi in tigaie caracatița fiarta pe care am scurs-o in prealabil. Am adăugat și ceapa călită, sare,piper după gust și 150 ml vin.
Timp de 20 minute am lăsat totul la fiert cu capac.
La final am adăugat roșiile cherry, pătrunjelul și am mai lăsat 5 minute la foc.

4

Am fiert 5 cartofi tăiați cubulețe in apa cu sare. După ce au fiert, i-am scurs de apa, am adăugat ulei de masline, sare, piper și pătrunjel.

5

6

Informații nutriționale

Porții 2