Opțiuni de imprimare:

Caramele vegane de casă

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Voi mâncați caramele în copilărie?
Eu nu foarte des, dar sunt o amintire dulce din acea minunată perioadă.
Cum în weekend ne mai abatem de la regulă, am vrut să pregătesc ceva dulce și rapid cu ce aveam la îndemână.
Au rezultat aceste pătrățele delicioase, cu textură gumoasă, asemănătoare caramelelor.

 240 gr Lapte condensat de cocos
 85 gr Carob
 2 tbsp Fistic
1

Am adăugat laptele condensat de cocos într-un bol și am omogenizat bine, întrucât conținutul ridicat de cocos poate produce o separare absolut naturală a produsului.
Varianta pe care o folosesc eu conține extras din miez de nucă de cocos, zahăr din trestie de zahăr și sare de mare, așadar este un produs ce nu poate fi oferit copiilor cu vârsta mai mică de 2 ani.

2

După omogenizare am adăugat treptat pudra de roșcove, cernută cu ajutorul unei site.
După incorporarea completă am transferat compoziția pe folie alimentară, i-am dat o formă pătrată, am adăugat deasupra fistic mărunțit (crud, blanșat și copt) și încă puțin carob.
Am acoperit cu folie alimentară și am introdus tava in congelator pentru câteva ore.

3

După ce s-a întărit compoziția am tăiat pătrățele și le-am depozitat în casoletă ermetică la congelator.
Se scot când se servesc.
Dacă încercați și voi aceste caramele, aștept vești!