Opțiuni de imprimare:

Carne de porc in sos de mustar, miere si vin rosu

Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 15 minuteTimp de preparare2 ore 10 minuteTimp total4 ore 25 minute

O reteta care va face carnea foarte frageda.

 1 kg cotlet de porc
 500 ml vin rosu
 2 tbsp miere
 2 tbsp ulei de masline
 1 rosie
 1 ceapa rosie
 3 ardei iutei
 200 gr pastrama afumata crud uscata
 1 tsp usturoi pudra
 1 tsp sare afumata
 1 tsp boia iute
 1 tsp mustar iute
 1 tsp boabe de mustar
 piper dupa gust
 2 tbsp sos barbeque
 1 tbsp condiment universal pentru carne
 1 tbsp condiment indian
 1 tsp ceapa granulata
 1 tsp patrunjel uscat
 5 catei de usturoi
1

Punem carnea de porc intr-o tava si o crestam putin.

2

Turnam vinul si uleiul de masline peste ea.

3

Apoi incepem sa o asezonam: punem piperul, boiaua iute, condimentul universal pentru carne, condimentul indian, ceapa granulata, usturoiul pudra, sarea afumata, patrunjelul uscat.

4

Dupa ce am asezonat carnea cu condimentele specificate mai sus, adaugam sosul barbeque, mierea, mustarul si boabele de mustar si masam cateva minute carnea.

5

Punem in tava ardeii iuti, rosia, ceapa taiate fasii si usturoiul rondele.

6

Lasam carnea la marinat in frigider pentru 2 ore.

7

Dupa cele 2 ore scoatem tava din frigider si punem pastrama taiata fasii peste carne.

8

Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru 2 ore la 180°C cu folie de aluminiu deasupra.

9

La fiecare jumatate de ora scoatem carnea si turnam sos peste ea. In ultima jumatate de ora scoatem folia de aluminiu.