Opțiuni de imprimare:

Carrot cake cu cremă Earl Grey

Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 45 minute

Carrot cake cu Earl Grey e cea mai bună rețetă de carrot cake pe care o să o mănânci vreodată! Dulceața morcovilor e condimentată de scorțișoară, nucșoară, cardamom, iar gustul de portocală și ceaiul Earl Grey completează toate aromele. Cu un blat zemos, cu o cremă fină și cu arome deosebite, rețeta e potrivită pentru ocazii speciale sau pentru un mic răsfăț.

Blat
 200 gr zahăr
 230 ml ulei
 3 ouă
 1 tsp esență de vanilie
 2 tsp esență portocale
 220 gr morcov ras
 320 gr făină albă
 1 praf de copt
 un praf de sare
 coaja de la o portocală rasă
 1 tsp scorțișoară
 ¼ tsp nucșoară
 2 păstăi de cardamon zdrobite
Sirop
 sucul de la o portocală
 50 gr zahăr
 2 tbsp unt
Cremă
 350 gr cremă de brânză
 150 gr unt
 150 gr zahăr pudră
 1 tsp esență de portocale
 3 plicuri de ceai Earl Grey
 100 nucă pentru decor
Blat
1

Amestecă cu mixerul zahărul și uleiul până rezultă o cremă pufoasă și adaugă ouăle unul câte unul. Aromează cu esență de vanilie și de portocale.

2

Rade morcovii pe răzătoarea măruntă și adaugă-i în cremă, împreună cu puțină coajă de portocală rasă.

3

Cerne peste cremă făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara, cardamon-ul și nucșoara și amestecă toate ingredientele până rezultă o cremă omogenă.

4

Tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt și pune în ea jumătate din crema de morcovi, iar apoi dă la cuptor, la 180°C, pentru 30-40 de minute. Mai apoi coace și cel de-al 2-lea blat.

Sirop
5

Stoarce o portocală și pune la foc sucul de portocală cu 50 de grame de zahăr și 2 linguri de unt. Când fierbe ia de pe foc.

6

Când scoți blaturile de la cuptor, fă găuri aleatoriu prin blat cu ajutorul unei scobitoare, iar apoi însiropează fiecare blat cu jumătate din siropul de portocală și lasă-le să se răcească.

Cremă
7

Amestecă bine untul și zahărul, să rezulte o cremă pufoasă. Adaugă treptat crema de brânză, iar apoi aromează cu esență de portocală și golește conținutul a 3 pliculețe de ceai Earl Grey (dacă frunzele de ceai sunt prea mari, mărunțește-le puțin).

8

Asamblează tortul și pune jumătate din cremă între cele două blaturi, iar cu cealaltă jumătate ornează exteriorul. Presară și puțină nucă de decor și servește! Poftă bună!