Opțiuni de imprimare:

Cartofi elvetieni Rosti

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total30 minute

Originara din Elvetia, aceasta placinta rapida de cartofi la tigaie, rosti, era servita de catre fermierii elvetieni la micul dejun. Acum a devenit foarte raspandita in toata Elvetia si se serveste ca fel principal. Este o reteta absolut delicioasa si foarte simplu de facut. O puteti servi langa fripturi, salate, oua, branzeturi sau simpla.

 500 gr cartofi
 50 gr unt
 sare, piper, praf de usturoi si parmezan - dupa gust
1

Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.

Ii fierbem pentru cca 20-25 minute, apoi ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca bine bine. E foarte important sa fie foarte reci pentru ca altfel nu se pot da prin razatoare cum trebuie. Ideal ar fi sa fierbem cartofii seara si a doua zi sa facem rosti.

II curatam, ii pudram cu sare, piper si praf de usturoi (optional) dupa gust și îi dam pe razatoarea cu gauri mari.

2

Incingem o tigaie de teflon ffff bine si adaugam untul, cand untul se topeste si incepe sa sfaraie adugam cartofii razuiti pe care initial ii intoarcem cu o lingura de lemn ca sa prinda putina culoare.

Cand s-au rumenit putin ii presam cu lingura astfel incat sa rezulte o masa compactă. Prajim tarta de cartofi cate 5 minute pe fiecare parte. Facem acest lucru cu ajutorul unui capac sau al unei farfurii unse cu ulei. Asezam capacul sau farfuria direct pe suprafata tartei si intoarcem cu o miscare decisa tigaia cu fundul in sus. Apoi asezam, cu grija, tarta pe partea cealalta in tigaie si o prajim pentru inca 5 minute.

Dupa 5 minute asezam farfuria pe care o vom servi pe suprafata tartei si o rasturnam,
Servim rosti cu parmezan ras.
Este absolut delicios. Crocant la suprafata si moale inauntru iar usturoiul ii da un gust nemaipomenit.