Opțiuni de imprimare:

Cartofi înăbușiți la cuptor

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

O garnitură ideală pentru orice friptură sau o mâncare în sine, cartofii înăbușiți la cuptor sunt o alternativă gustoasă la clasicii cartofi prăjiți. Încercați-i alături de carnea de porc, pui sau miel. Dacă nu vă place carnea, puteți să serviți o porție de cartofi înăbușiți cu unt sau smântână, cu sosuri picante de roșii și cu tot ceea ce vă îndeamnă imaginația să alăturați unui cartof fierbinte.

 1 kg Cartofi
 3 ulei
 1 tbsp Boia dulce
 2 catei usturoi
 sare si piper negru
1

Încingeți cuptorul la 170 de grade Celsius (foc mediu).

Spălaţi bine cartofii. Dacă nu sunt cartofi noi, curăţaţi-i de coajă.

Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul.

Tăiaţi cartofii în jumătăţi sau sferturi (în două sau patru), pe lungime.

Amestecaţi cartofii într-o tavă cu uleiul, boiaua de ardei, usturoiul pisat, sare şi piper.

Turnaţi o cană de apă în tavă şi introduceţi tava la cuptor pentru 30-35 de minute la temperatură medie.

Cartofii înăbuşiţi la cuptor se servesc fierbinţi, simpli sau ca garnitură la fripturi.