Opțiuni de imprimare:

Cartofi noi la tigaie cu mazăre, sparanghel și mărar

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

Mazărea, cartofii noi și mărarul sunt doar câteva dintre ingredientele ce-ți umple bucătăria cu arome de vară ca în copilărie. Acest preparat poate fi servit cald sau rece, ca fel principal sau salată caldă și este compus din cartofi noi fierți, apoi trași la tigaie cu afumătură de casă, mazăre, sparanghel, toate aromate cu rozmarin și usturoi, la final garnisite cu mărar.

 350 gr cartofi noi
 50 gr afumătură de casă
 100 gr mazăre congelată Bonduelle
 4 fire sparanghel verde
 sare
 ulei
 1 fir usturoi verde
 2 fire rozmarin proaspăt
 Mărar proaspăt
1

Speli bine cartofii noi și îi pui la fiert, în coajă. Când s-au pătruns, îi lași la răcit și îi tai felii.
Speli tijele de sparanghel, îl tai bucățele.
Tai afumătura de casă în fâșii scurte, subțiri.

2

Pui mazărea la fiert într-o crăticioară, a mea a fiert repede, în aprox 8 minute. Când mazărea este gata, iei focul și pui sparanghelul lângă mazăre. Se va înmuia ușor. Nu l-am fiert, pentru că nu l-am vrut moale, ci doar l-am opărit. După ce se răcesc, le scurgi apa.

3

Într-o tigaie înfierbânți puțin ulei, adaugi câteva rondele de usturoi verde și rozmarinul (spălat) și le călești în ulei 2 minute. Adaugi afumătura și o călești ușor, apoi și cartofii, sare, după gust, călești cam 10 minute.

4

Scoți usturoiul și rozmarinul.
Adaugi mazărea și sparanghelul și mai lași cam 5 minute.

5

Garnisești cu mărar proaspăt.

Poftă Bună!