Opțiuni de imprimare:

Cartofi wedges in malai

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

O reteta super buna de cartofi wedges crocanti la exterior si moi la interior.

 4-5 cartofi medii spre mici (cam cat fructele de kiwi)
 1 cub de unt topit (cat o nuca)
 3 ulei de masline
 1 tbsp otet de vin sau de mere
 1 tbsp malai
 1 tsp rasa de sare
 1 tsp rasa de vegeta naturala
 ½ tsp paprika
 ½ tsp piper proaspat rasnit
 ½ tsp pudra de usturoi
1

Incingem cuptorul la 200˚C (cu ventilatie) sau 220˚C (caldura sus-jos).

2

Spalam bine cartofii. Ii stergem bine apoi ii taiem in 6 – mai intai in 2, apoi fiecare jumatate in 3.

3

Ii punem intr-un bol incapator, apoi turnam untul (daca folosim), uleiul si otetul, apoi amestcam bine.
Adaugam malaiul, sarea si mirodeniile si amestecam bine asfel incat cartofii sa fie acoperiti bine.

4

Punem hartie de copt in tava cu care vine aragazul*, apoi distribuim cartofii intr-un singur strat*.
Daca puneti cartofii intr-un vas de yena, sticla termorezistenta sau altfel de vas sau daca ii suprapuneti acestia nu vor capata crusta si se vor.... scofalci.

5

Puneti-i in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute cu o amestecare dupa 10 minute.
Daca dupa cele 20 de minute vedeti ca nu au crusta, mai lasati-i cateva minute.