Opțiuni de imprimare:

Cartofi zdrobiți

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

O rețetă extrem de simplă și gustoasă, perfectă ca și garnitură sau pentru zilele de post

Usor de pregatit.Garnitura perfecta.

 1 kg Cartofi noi
 1 Legătură pătrunjel
 7 Căței de usturoi
 1 tbsp Ulei
 Sare
 Piper
 Cimbru
1

Pentru început spălăm bine cartofii și ii punem la fiert în apă rece pentru 20-25 de minute.

2

Pornim cuptorul la 200 de grade.

3

După 20-25 de minute, verificăm cartofii cu o furculiță. Odată ce s-au fiert și putem introduce furculița, îi scurgem de apă și îi punem în tava cuptorului.

4

Cu fundul unui borcan apăsăm ușor pe fiecare cartof până se zdrobește.

5

Curățăm usturoiul, îl pisăm și amestecăm cu pătrunjelul tocat, uleiul si condimentele.

6

Ungem fiecare cartof și dăm tava la cuptor pentru 10-15 minute sau până când cartofii s-au rumenit.

7

Îi servim calzi, cu sos de usturoi sau iaurt. Poftă bună!