Opțiuni de imprimare:

Castane în unt cu scorțișoară

Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp total40 minute

Castanele în unt cu scorțișoară sunt o rețetă delicioasă care accentuează aceste minunății ale toamnei. Combinația cu unt cremos și scorțișoară aromată se potrivește de minune cu gustul ușor dulceag și aroma delicată a castanelor. Vă invit și pe voi să descoperiți acest desert ușor de făcut, deloc pretențios, dar delicios!

 500 gr castane
 30 gr unt
 3 tsp zahăr brun
 ¼ tsp scorțișoară
1

Se crestează castanele, în formă de cruce, cu ajutorul unui cuțit și apoi se pun la fiert aproximativ 25-30 de minute. Se lasă apoi la răcit puțin și se curăță de coajă. Este un proces laborios ce necesită răbdare, dar să știți că se găsesc și de cumpărat castanele gata fierte, decojite și trase în vid.

2

Se topește untul într-o tigaie și se adaugă lingurițele de zahăr brun, scorțișoara și castanele și se amestecă 2 minute, cât să se topească zahărul și să se omogenizeze totul.

3

Se iau de pe foc și se pot servi imediat, presărate cu puțină scorțișoară sau chiar și sare grunjoasă pentru o aromă contrastantă. Poftă bună!