Opțiuni de imprimare:

Chec cu ciocolata si alune

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total55 minute

Cand aveti putin timp liber trebuie sa incercati acest chec cu ciocolata si alune, merge perfect si in zilele de post :).

 230 gr faina
 10 gr praf de copt
 5 gr bicarbonat de sodiu
 80 gr zahar brun
 80 gr zahar moscovado
 1 tsp esenta de vanilie
 50 gr ciocolata neagra
 70 gr alune de padure
 80 ml ulei
 20 gr cacao
 80 ml cafea
 240 ml apa minerala
 1 tsp otet
1

Incalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu ulei si faina.

2

Intr-un bol amestecam faina, zaharul, pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt, plus un praf de sare.

3

Intr-un bol separat amestecam ingredientele umede. Turnam amestecul lichid peste cel uscat si amestecam bine pana obtinem o compozitie fara cocoloase.

4

Taiem ciocolata grosier, la fel si alunele si le adaugam in compozitie si amestecam din nou .

5

Turnam compozitia in tava si coacem checul la 180 de grade timp de 45-50 de minute, pana trece testul scobitorii. Se lasa apoi la racit 1 minut in tava si apoi se scoate din tava cu grija.