Opțiuni de imprimare:

Chec cu mac și lămâie

Randamente2 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Un desert rapid și fără ingrediente pretențioase.

Veți avea parte de un chec fraged și gustos, cu o aromă deosebită.

 450 gr făină
 10 gr praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 50 gr semințe de mac
 10 gr sare
 coaja rasă de la o lamaie
 140 unt
 270 ml iaurt
 6 ouă
 300 gr zahăr
 esență de vanilie
 120 ml ulei
Sirop
 120 ml zeama de la o lămâie
 120 gr zahăr
1

Într-un bol mediu amestecați faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, semințele de mac și coaja de lămâie.

2

Într-un bol mare mixați untul (la temperatura camerei) împreună cu zaharul.

3

După ce untul a căpătat o consistență cremoasa, adăugați ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.

4

După ce ați incorporat toate ouăle, adăugați esența de vanilie și uleiul și mai mixați timp de un minut.

5

Apoi începeți să adăugați mixul din faina, alternând cu iaurtul.

6

După ce ați incorporat și mixul din făină, și iaurtul, distribuiți compoziția în 2 tăvi de chec și puneți-le la cuptor pentru 60 de minute, la 170 C.

7

Cu 5 minute înainte de a scoate tăvile din cuptor, pregătiți siropul: puneți într-o cratiță la foc mic zeama de lămâie împreună cu zaharul și țineți pe foc până când se topește zaharul.

8

Scoateți tăvile din cuptor și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.

9

După ce au trecut cele 10 minute, cu ajutorul unei scobitori, perforați checurile din loc în loc.

10

Cu o lingura, însiropați checurile cu siropul din lămâie și zahar.

11

După ce se răcesc complet, scoateți checurile din tăvi și serviți-l după preferințe.

Informații nutriționale

Porții 0