Opțiuni de imprimare:

Chec cu matcha

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Mereu mi-au placut checurile umede si foarte aromate. Checul acesta cu pudra matcha a fost de vis!

Chec
 2 Oua
 250 gr Faina
 30 gr Pudra matcha
 50 ml Iaurt
 100 gr Zahar
 1 tsp Esenta de vanilie
 1 tsp Praf de copt
 1 tsp Bicarbonat
 60 ml Ulei
Crema
 250 gr Crema de branza
 80 gr Ciocolata alba
1

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu un mixer impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si un praf se sare.

2

Se adauga apoi uleiul,coaja de lamaie si iaurtul. Amestecam bine.

3

Se amesteca faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si pudra de matcha. Se aduga peste compozitia umeda si se omogenizeaza.

4

Albusurile se bat spuma si se adauga treptat in compozitie, cu miscari usoare de jos in sus.

5

Se incalzeste cuptorul la 180de grade si se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt.

6

Checul se coace la 180 de grade 30-35 de minute.

7

Pentru crema, se topeste ciocolata alba si se amesteca cu crema de branza. Daca doriti mai dulce, adaugati zahar pudra sau miere.