Opțiuni de imprimare:

Chec cu nuci

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total35 minute

Imi era dor de un chec simplu, cu nuci, pufos, pe care să-l tai felii, așa cald cum e, și apoi să-și întindă fiecare câte un strat din gemul preferat, îmmm!

 5 ouă mari
 sare
 5 ml îndulcitor
 120 ml ulei
 3 făină
 5 nuci rumenite și măcinate
 1 tsp praf de copt
 gem de casă
1

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, amestecând bine.

2

Se adaugă după aceea praful de copt, nucile și făina, amestecând acum ușor, cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.

3

Se toarnă aluatul într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, aprox 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii, apoi se lasă la răcit (dacă aveți răbdare).